Ботанічний сад пропонує на продаж рослини у горщиках, за ціною від 30грн (в залежності від висоти рослин) .

З питань придбання звертатись за телефоном: 097 607-64-39 Олена Вікторівна

IMG 572b14ce8a94282852c8fe8999775a60 V IMG 1fb87356e24d76ead00636aff9e0bc83 V IMG 41c3cc487b3b4c14751e89cfb378e196 V

Opuntia phaeacantha

var. camanchica f. Rubra-

Euonymus fortunei

«Emerald Gaiety»

(Rosmarinus officinalis L.)

Опу́нція (Opuntia) - рід кактусів який об'єднує близько трьох сотень видів з дуже широким ареалом: від півдня Канади через США, Мексику, посушливі райони Центральної і Південної Америки до південного краю американського континенту.

Опунція — один з небагатьох кактусів, які придатні для вирощування у відкритому ґрунті в умовах клімату України. Важливо підібрати відповідні умови: розташування: з південної сторони будівлі, у захищеному від північного вітру  місці. В жодному разі не поливати у холодну, похмуру погоду. Важливо підібрати також і види опунції, тому що далеко не всі вони зимостійкі.

Opuntia phaeacantha var. camanchica f. Rubra- невеличкий чагарник з розпростертими пагонами до 15см завдовжки і до 10см завширшки. Цвіте рослина яскравими червоними квітками величиною від 6см і більше. Ягоди соковиті, чевоні, їстівні але колючі. В умовах Криворіжжя зимує у відкритому грунті. Для кращої перезимівлі потребує легкого укриття листям чи сухою травою.

Брусли́на (Euonymus)—рід багаторічних рослин родини Бруслинових. Типовим видом вважається Бруслина Европейська. Рід Бруслина об'єднує листопадні та вічнозелені невисокі дерева або чагарники з чотиригранними або округлими пагонами, часто з коркрвими наростами, супротивними гладкими листками. Рід включає в себе близько 220 видів.

Бруслина Форчуна (Бересклет Форчуна) (Лат. Euonymus fortunei )

Euonymus fortunei «Emerald Gaiety» - це вічнозелена листяна рослина з родини Бруслинові. У рослини шкірясті листки, що досягають в довжину 4 см із нерівними і злегка загнутими краями. Забарвлення листків декоративної форми «Emerald Gaiety» зелені з білою облямівкою влітку, білувато-рожеві з салатовим центром взимку. Має характерний для листя бруслини Форчуна глянсовий блиск. Родина чагарнику Китай. Широку популярність серед садівників рослина набула з 1907 року, тоді її почали культивувати в Причорномор'ї, в т.ч. і в Україні. У висоту вічнозелений чагарник рідко досягає до 60 см, особливу декоративність йому надають листя і плоди. Плоди бруслини Форчуна чотирироздільні коробочки, всередині яких знаходяться численні насінини, прикриті м'ясистим принасінником. На початку формування коробочки мають блідо-зелене забарвлення, а під час повного дозрівання ніжно-рожеве. Такі яскраві тони оживляють присадибні ділянки у вересні, коли багато рослин втрачають свою привабливість. Рослини можуть витримувати зниження температура повітря до -25 ° С. У бруслині в незначній кількості містяться алкалоїди, тому ягоди неїстівні.

Розмарин, розмарин звичайний (Rosmarinus officinalis L.) — єдиний представник роду розмарин (Rosmarinus), трав'янистий напівчагарник родини глухокропивових (Lamiaceae). Батьківщина розмарину — західне Середземномор'я. У дикому вигляді росте в Північній Африці (Алжир, Лівія, Марокко, Туніс), Туреччині, на Кіпрі. Найбільш інтенсивно вирощується в Іспанії, також у Франції, Тунісі, Марокко, Італії та на Балканах.
З давніх давен розмарин використовують як лікарську рослину. Препарати з нього покращують пам'ять, дезінфікують повітря та протидіють молі, розмарин використовувався як збуджувальний засіб, завдяки подразнюючим властивостям камфори, яка міститься в його олії.У кулінарії ця спеція використовується як самостійна приправа, а також в суміші з іншими травами. Це просто ідеальна приправа до рибних, м`ясних, овочевих страв, страв з рису, макаронних виробів. Дуже добре поєднується з овочевими салатами, використовується для приготування соусів, паштетів. Додається до звичайного чаю при заварюванні, додається в напої, десерти, фруктові салати. Прекрасно відтіняє смак будь-якого сиру, а також всіх страв, де використовується сир. Незамінна приправа для приготування справжньої італійської піци, лазаньї, пасти. Порада: у цій прянощі досить сильно виражений аромат з камфорною ноткою, тому використовуйте його досить помірно, інакше ви ризикуєте «перебити» смак і аромат основних продуктів!
В умовах Криворіжжя цю рослину вирощують як кімнатну. На літній період можна висаджувати у відкритий грунт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter